Z práce do práce

Jelikož jsem svůj blog poslední dobou dosti zanedbával, rozhodl jsem se opět něčím přispět. V úvodu bych měl i zkonstatovat, že v poslední době času moc není :/. Plně se věnuji studiu a pracuji v ICT, v rámci toho ještě dělám údržbáře na poloviční úvazek. No mám toho dost a opravdu se teď dostávám i do situací, kdy pustit si pěkný film, znamená pro mě výjimečnou situaci. A ano i když jsem podobný vývoj předpokládal, když jsem plánoval studium na ČVUT, realita mě poněkud překvapila.

Ona by situace byla i poměrně snesitelná, kdybych opravdu nechodil z práce do práce. Dostávám do situací (poslední dobou docela často), kdy se člověk vrátí utahaný z práce a chtěl by se vzpamatovat u nevím např. muziky, dobrého filmu, nebo například i natáhnutí se na pul h na gauč… Ale ne, člověk přijde domů a ještě nedovře domovní dveře a už po něm něco chtěj. Kruci nejsem snad jedinej schopnej doma něco udělat! Nebo ano? Kdyby tyto požadavky byly v rozumné míře (rozuměj jednou za čas) vůbec bych toto neřešil a rád onu práci podle svých schopností a dovedností udělal. Ale když jsou požadavky téměř denně je to velice otravné a vyčerpávající. Ano jsem schopný a v jádru hodný člověk, ale to přeci nedává nikomu právo tohoto faktu zneužívat. Už snaha si dodělat titul při plném závazku v práci je poměrně vyčerpávající záležitost. Dělat údržbáře navíc začíná být nad mé síly. No uvidíme jak se tato situace ještě vyvrbí. V podstatě se odstěhovat můžu kdykoliv :) .

Zmíním se tu ještě o mém studiu na FITu. Je to náročné, nároky na studenty jsou „stejné“ jako na studenty denního studia. Času je málo a přednášky většinou probíhají stylem 30s na slide. Většinou se ani vše co je v původním plánu nestihne, a tak i většina přednášek či cvičení končí větou: „značná část vašeho studia je na úrovni samostudia“. Za podobné věty jsem opravdu strašně rád. Při těchto větách se i kolikrát zamýšlím nad tím jestli by podobné školy pro distanční/kombinované studenty neměli radši dát dohromady program na bázi e-learningu s tím, že by se do školy dojíždělo jen ke zkouškám. No netvrdím, že ona prezence je na škodu, najdou se i takový profesoři, kteří své poslání předat vědomosti berou docela vážně, a podobné přednášky jsou dosti obohacujícím zážitkem, ale u většiny to opravdu neplatí. Abych shrnul studium na FIT, jsem na začátku, a pokud má člověk už nějaké zkušenosti (dovednosti) z IT, dělat určitý probém mu může snad jen těžká matematika.

Toď prozatím vše a pro příště se pokusím obohatit svůj úžasný blok i příspěvky odbornějšího charakteru.

This entry was posted in Aktuality, Freetime. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


× 8 = dvacet čtyři

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>